Despre antreprenoriat la Școala de Mecanică

Doar un tânăr din 100 își dorește să înceapă o afacere pe cont propriu. Birocrația, lipsa banilor și teama că ”ai nevoie de pile” sunt doar câteva dintre motivele care-i țin pe tinerii de vârsta noastră departe de ideea de a fi propriul șef.

Am vrut însă sa demontăm acest mit și am vorbit la Școala de Mecanică despre ce înseamnă să faci ce-ți place și cum îți poți transforma o pasiune într-un job. Invitații noștri au fost: Bogdan Neagu, fondatorul Turific HandMade, și Ariel Constantinof, cel care a înființat primul serviciu de curierat exclusiv pe bicicletă, Tribul.

Bogdan Neagu are 32 de ani și de vreo trei ani coase brandul Turific la mașina de cusut. Face genți de mesager, sepci și portofele. Proiectul lui a început cu 300 de lei, bani împrumutați de tatăl lui pentru a-și cumpăra prima mașină de cusut. Unul din sfaturile oferite de el a fost acela de a încerca să faci ce-ți place cu adevărat.

Bogdan Neagu

“Să îți iei momente de reflecție interioară în care să te întrebi ce vrei să faci în viitor și dacă ceea ce vrei să faci e benefic și pentru tine și pentru cei din jur.”, spune el. Alte sfaturi se rezumă la “să ai curaj, să nu-ți fie teamă și să înveți mereu”.

Ariel Constantinof are 23 de ani și de trei ani a lansat primul serviciul de curierat exclusiv pe bicicletă. A pornit doar cu banii de hosting pentru site și a început să scrie la firme, spunandu-le că poate livra lucruri rapid cu bicicleta. La început a livrat singur. Între timp, echipa Tribul s-a extins cu 9 curieri.

Ariel

Când nu se da cu bicicleta, Ariel scrie pe blog și filmează pentru propria emisiune. Între timp, a scris o carte despre cum a început mica lui afacere și despre cum și-a găsit inspirația să facă ceea ce-i place, urmând drumul “pasiune-fericire-monetizare-bani” și nu “job-bani-fericire”.

Urmărește ce se întamplă la Școala de Mecanică pe Facebook.

Share this post
  , , , , , , ,