Prima săptămână la Școala de Mecanică

Am început cursurile de mecanică cu prima echipa de tineri. Am ales 10 tineri cu vârste cuprinse între 10 și 21 de ani, ținând cont de nevoia și motivația lor de a învăța mecanică de biciclete. S-a format o echipă frumoasă.

Lucian - scoala de mecanica

Hagi, Florin și Emanuel sunt frați. Hazem are 21 de ani și este student la Medicină. Hubert are 17 ani și e voluntar la Asociația Sens Pozitiv. Filip are 15 ani și mai multe biciclete. Dragoș are 19 ani și tenisi Osiris. Marius are 17 ani și n-a mai mers la școală din clasa a V-a, deși i-ar plăcea să se întoarcă. Maria are 15 ani și e elevă la Tonitza.

Ciprian Balanescu

Și se întâmplă niște lucruri frumoase între toți oamenii aceștia care provin din medii diferite. Atunci când meșterești la o bicicletă chiar nu contează cu ce ești îmbrăcat, de unde vii și încotro te duci. I-am văzut pe cei mai mari având grija și răbdare cu Manu, cel mai mic cursant care are 10 ani și întreabă mereu “Am trecut proba? Am trecut proba?”. L-am văzut pe Florin, un tânăr care trăiește cu familia lui într-o casă abandonată de pe lângă Unirii, cum se încăpățânează să regleze o frână sau să centreze o roată la o bicicletă.

Florin - scoala de mecanica

Duminică, Hazem a venit la Școala de Mecanică cu o bicicletă pe care n-o mai folosea. Toată lumea a meșterit la ea și am folosit-o ca material de lucru. Cumva, în timpul zilei, Hazem i-a spus lui Florin că-i oferă lui bicicleta după terminarea cursurilor de mecanică. Florin va avea astfel prima lui bicicletă.

Mai multe fotografii de la cursurile de mecanică de biciclete sunt disponibile pe pagina noastră de Facebook.

Parteneri & susținători

Carol 53Asociația Sens PozitivAsociația CaruselComunitatea Bicicliștilor din BucureștiTribulSinapseriaTurificPlayBike și Biciclop.

Parteneri media: Portocala MecanicăSkirtBikeDirtBike

Proiect finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București.

banner3

Share this post
  , , ,