Școala de Mecanică de Biciclete – prima ediție la final

Prima ediție a Școlii de Mecanică de Biciclete s-a încheiat. Dacă vrei să fii primul/a care află când încep următoarele cursuri, dă-ne un semn pe salut(at)bitacolor.ro

Până atunci, iată ce s-a întamplat la prima ediție a Școlii de Mecanică într-un video realizat de Radu Cioabă și Sergiu Nicolae Brega.

Școala de Mecanică în câteva cifre:

  • 100 de tineri s-au înscris la Școala de Mecanică, 34 au absolvit cursurile noastre.
  • Timp de 2 luni, am organizat 16 ateliere de mecanică de biciclete.
  • Am avut 9 invitați speciali la Școala de Mecanică care ne-au vorbit despre antreprenoriat, alegeri de carieră și posibile direcții de dezvoltare personală: Ciprian Bălănescu – campion național la triatlon, Ariel Constantinof – fondatorul primului serviciu de curierat pe biciclete Tribul.eu, Bogdan Neagu – fondatorul Turific Handmade, Alexandru Câlța – Școala de Pedalat, Ionuț Leontie– mecanic la magazinul Biciclop și unul dintre constructorii primului tall-bike din România,  Andrei Găitanaru -Sinapseria, Vladimir Iuganu – Comunitatea Bicicliștilor din București, Felix Dina – inginer constructor, Nandi – fost ciclist de performanța și manager al magazinului PlayBike din București, Bagoly Levente – curier pe bicicleta la Tribul și călător prin lume pe două roți).

Principalul succes al proiectul îl reprezintă faptul că o parte din tinerii care au participat la Școala de Mecanică pot oricând să lucreze ca mecanici de biciclete pentru că au deprins bazele acestei meserii. Majoritatea celor care au participat la cursurile de mecanică spun că se simt mai siguri pe ceea ce știu, că au deprins cunoștințe noi și că îi pot ajuta și pe alții în probleme de mecanică de biciclete.

În plus, trei magazine de biciclete din București s-au alăturat proiectului și au scos la concurs posturi de ucenic-mecanic în atelierele lor (Biciclop, PlayBike și La Vita e Velo).

Parteneri & susţinători ai Şcolii de Mecanică:
Carol 53, Asociaţia Sens Pozitiv, Asociaţia Carusel, Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti, Tribul, Sinapseria, Turific, PlayBike, Biciclop şi Frog.

Parteneri media: Portocala Mecanică, SkirtBike, DirtBike

Proiect finanţat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

 bitacolor

Share this post
  , ,