Service Biciclete Vintage

Anul acesta am împlinit 8 ani de cand am început să lucrăm cu biciclete vintage și putem spune că încă ne pasionează să desfacem fiecare șurub și piesă de pe bicicletă pentru a o curăța.

Oferim servicii de servisare a bicicletelor vechi și avem sau găsim piesele potrivite pentru fiecare proiect. Putem face fie reparații pentru anumite detalii sau revizii complete.

Mai jos vom detalia procesul unei revizii/servisări complete pentru o bicicletă vintage.

Avem drept model o cursieră Peugeot cu cadru din oțel fabricată la începutul anilor 80. Cadrul a fost revopsit în atelierul nostru în 2016 și este intr-o condiție excelentă.

Cand bicicleta ajunge în atelier, se comletează o fișă cu detalii despre proprietar și despre operațiunile necesare reviziei.

Începem prin demontarea pieselor de pe cadru, inclusic a butucului pedalier și a furcii pentru a verifica bilele, axul și caile de rulare.

Cleștii de frână au fost demontați și curățate toate piesele în detaliu. Saboții au fost curățați separat pentru a avea grijă să nu ajungă uneiuri sau lichid de curătare pe suprafața de contact cu janta.

Schimbatorul spate se demontează și se curăță toate piesele după care se ung rotițele și se montează.

La montarea butucului pedalier și a cuvetelor s-au folosit bile noi.

Butucii roților au fost desfăcuți, curățați și s-au montat bile noi.

Am pus cabluri și cămăși de frână noi, am montat roțile, am reglat franele și schimbătoarele iar la final am montat o ghirolină de microfibră Brooks.

La final se verifică toate șuruburile și se testează bicicleta pe stradă.

Recomandăm să ne da-ți un mesaj dacă doriți să aduceți bicicleta la noi, pentru a stabili o programare.